lauantaina, heinäkuuta 08, 2006

Turhakkeet

Villasukat ovat todellakin turhakkeet näillä keleillä, kun sisälläkin on asteita +30. No mutta kun näillä keleillä ei ajatus kulje senkään vertaa mitä normaalisti, niin sukkaa pystyy aina tekemään.

Sain anopilta keväällä Helsingin tuliaisina kerällisen Online Supersocke 100:sta. Alkuun piti lankaa kaapittaa ja pohtia sille sopivaa sukkamallia. Päädyin Jaywalker-malliin, mikä tuli tiensä päähän jo muutaman sentin jälkeen. Taas piti kaapittaa purettua sykkyrää ja lopulta tuli tuikitavalliset villasukat.

Lanka Online Supersocke 100
Väri Indian color 805
Koostumus 75 % superwash villa, 25 % polyamidi
Menekki 66 g
Puikot 2,5 mm
Malli silmukat 16 x 4, kaksinkertainen sukansuu, tiimalasikantapää, spiraalikavennus

Tiimalasikantapään tein tietoisesti nyt ensimmäistä kertaa. Tiedostamattani nyrhäsin tehdä sellaiset keväällä kummityttöni pikkuveljen sukkiin, joihin en hyvällä tahdollakaan saanut ehjää jälkeä tulemaan. Kun löytyi erinomainen ohje, niin mikäs siinä tehdessä. Ihastuin tuohon tiimalasiin kyllä ikihyviksi, sillä perinteisessä kantapäässä inhottaa silmukoiden poimiminen.

Lankaa jäi sen verran, että josko niistä saisi tehtyä sukkaset kokoa 22-24 pikku-ukon sukkavaihtokaverille.

Sitä piti vielä sanomani, että ihanaa kun ne halvatun pallonpotkimiskilpailut loppuu huomenna! Pääsen takaisin mattopuitteni ääreen, sillä viimeisen viikon ajan ne ovat toimittaneet videotykin jalustan virkaa.

1 kommentti:

valipala kirjoitti...

Hyvinhän nuo raidat tuommoisessa perinteisessä sukassa toimii!! Juu, tiimalasi rulettaa...