torstaina, elokuuta 10, 2006

Apuva, apuva, aaaapuva

Huh, olipas päivä! Tiivistä työskentelyä hellan ääressä aamusta iltaan. Sitä se on, kun on ahkera kotiäiti *thih*. No, nyt on pakastimessa 25 litraa herukkamehua. Ei, en todellakaan keittänyt koko mälliä tänään, mutta tämän viikon aikana kylläkin.

Apua olisin kyllä kaivannut tuossa iltapäivällä, kun isännän nimpparipiirakka pläjähti permannolle mennessään uuniin. Siinä sitten lappattiin systerin kanssa tosissaan taikinaa lavuaariin ennen pikku-ukon tarmokasta ryömintää paikalle.

Ja nyt sitten se todellinen avunpyyntö. Mit helkut tarkottaa polttokoe? Olen lueskellu blogeista, että viisaat kanssaneulojasisaret polttelee lankojaan ja tekee siitä sitten jotain suuria havaintoja. Joo, mäkin tein äskön polttokokeen hahtuvalla, seiskaveikalla ja jollain sikakarheella paksuntönköllä villa-jokumikälie-seoslangalla ja havaintona ainoastaan kaikista lähtee palaessaan kauhee krääsä. Nyt oon niin impannu niitä palokaasuja, että oikeen kurkunpäässä tuntuu ja köökissä leijuu ihme haisu.

Oon muuten varmaan tosi kipee. Tai sitte parantunu. Mut mä en ole neulonu yhtään tänään enkä muuten eilenkään. Huomenna on pakko ottaa kahden päivän kiri ja koittaa neuloa edes nuo suloiset pikkuriikkiset tyttösukat valmiiksi.

Sorge, ei nyt tullu kuvaa tähän postaukseen.

5 kommenttia:

Villasatu kirjoitti...

Heips,
polttokokeen info tulee siitä että villa (ja muut luonnonkuidut) ja sitten tekokuidut palavat eri tavoin. Luonnonkuidut palavat kuin puu ja paperi, siis hiiltyvät sellaiseksi kevyeksi tuhkaksi.

Puhdas puuvilla haisee paperille, villa palaneille hiuksille ja silkki... en oo muuten polttanutkaan silkkiä, mutta hiiltyy se kummiskin.

Sitten tekokuidut. Ne on enemmän tai vähemmän muovisia kaikki ja palavatkin kuin muovi, silleen sulamalla. Ja haju on samaa luokkaa. Viskoosi joka on selluloosaa (puusta peräisin) käyttäytyy poltettaessa kuin puuvilla, kuitenkin.

Sekoitelangoissa tapahtuu varmaan hiukan kumpaakin, osa hiilestyy ja osa sulaa, niistä ei ihan varmasti pysty polttamalla sanomaan mitään. Pään saa varmasti kipeäksi kaupan päälle :-)

Anonyymi kirjoitti...

Polttokokeessa kannattaa käyttää varovaisuutta. Langan toisen pään voi vaikka vähän kostuttaa ja langan pätkän pituus ei saa olla pitkä - 3-4 cm riittää. Pinseteillä kiinni ja kyntilästä vähän tulta lankaan. Ja huom! palamattomalla alustalla!

Villa ja silkki ovat toisaan valkuasiainekuituja ja ne palavat (jos ovat pelkkää luonnonkuitua) kuten hius tai luu - pahalle haisten ja vähän kituen (ellei ole kovin ilmava). Ja niistä jää mureneva hiilikokkare. Puuvillasta puolestaan jää vain tuhkaa.

Tekokuidut saattavat ja palavat usein leimahtaen tai sulaen tai vetäytymällä liekistä ja niistä jää kova kokkare. Tekokuidut haisee tosiaan palessaan "kirpeälle" (lähinnä asetaatti - etikan haju) ja pahalle kuten Villasatu hyvin kertoi. Tekokuitujen erottaminen toisistaan on aika vaikeaa pelkän polttokokeen perusteella.

Anna kirjoitti...

Villasatu ja Jaanav, Kiitokset teille kun olette jaksaneet valaista minua! Pitänee ottaa tänään uudet kärytykset.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa menemään aika hurjaksi tämä harrastus ku nyt jo aletaan lankoja polttamaankin. Voiskohan näitä polttokokeita soveltaa joihinkin miehisiin harrastuksiinkin... hmm... jos vaikka eri olutlaatuja lämmittää niin saakohan niiden höyrystyessä selville jotain salaisuuksia niiden koostumuksesta. Enpä taida koittaa.

-Lasse-

Anonyymi kirjoitti...

best regards, nice info online fioricet rx adipex cheapest pill Ritalin 2c cylert 2c and adderall http://www.blackdating3.info/tanned_blonde_mom.html 5 min scrabble 1.3 http://www.bikini-0.info/Amateurbustyblonde.html Penis+big+dick+sex blonde post