keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Paukutusta

Eilen oli ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua, sillä kangaspuut heräsivät 20 vuoden unesta uuteen päivään. Sisko teki pitkin päivää kankaan rakennuksessa hienosäätöä ja äiti tuli tekemään illalla loppusilauksen. Uutuuden viehätyksen huumaamana mattoa on jo paukuteltu 73 cm:n verran. Teen alkuharjoituksina kolme mattoa saunan eteiseen. Kuvassa matoista ensimmäinen, harjoitusversio, on siis jo puolessa välissä. Seuraaviin kahteen voisi tehdä vaikka joitain leveämpää raitaa joukkoon. Suunnitelmia ja ideoita on jo vaikka kuinka. Ja nyt on mielekkäämpää tutkia kudontaoppaitakin, kun ymmärää niistä jotakin.

Tää on kivaa, tähän jää koukkuun!


Kude keltainen-puuvilla, vihreä-trikoo, t.sininen-trikoo
Sidos palttina
Mitat 85 x 150 cm

Suurimman vaikeuden kutomisessa tuottaa siistin reunan tekeminen. Tarkkasilmäiset huomaavat hyvinkin epätasaisen reunan maton alkupätkässä ja huomattavasti siistiytyneen juuri tehdyssä osiossa. Kantapään kautta sitä parhaiten oppii, mutta jospa nyt iltalukemiseksi tutkisi vaikka hieman alan kirjallisuutta.

1 kommentti:

Villasukka kirjoitti...

Koukussa olen minäkin! Ja kudontakirjoja hain eilen kirjastosta. Kivaa puuhaa, vaikka minun puillani ei noin komeata mattoa saakaan tehtyä.