tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Mummin malliin

Mummi teki aikanaan vuosittain monen monituiset huovuttamattomat hahtuvalapaset Pirtin kehräämön kaksinkertaisesta valkeasta hahtuvasta. Tein nyt itselleni samanlaiset, mutta lankana käytin Zitronin Loftia. Menekki oli passelisti kerän verran, eli 50g. Puikkoina 4,5 mm bambut.


Kirjoitin ylös 'suurinpiirtein' ohjeen.
Luo 32 silmukkaa.
Neulo 3 krs nurjaa, 3 krs oikeaa, 3 krs nurjaa, 6 krs oikein, 3 krs nurjaa, 3 krs oikein.
Oikea lapanen: (I puikko) 2 s oikein, lisäys, 5 silmukka oikein, lisäys, 1 silmukka oikein. Neulo muiden puikkojen silmukat oikein.
Vasen lapanen: neulo I, II ja III puikko normalisti oikein ja neljännellä puikolla lisäykset seuraavasti 1 silmukka oikein, lisäys, 5 silmukkaa oikein, lisäys, 2 silmukkaa oikein.
Neulo lisäyskerroksen jälkeen 6 krs oikein. Poimi peukalokiilan 7 silmukkaa hakaneulalle/langalle ja luo tilalle 5 silmukkaa.
Neulo nyt sileää oikeaa kunnes pikkurilli peittyy ja aloita kärkikavennukset.
* I ja III puikko 1 oikein, 2 oikein yhteen ja loput silmukat oikein. II ja IV puikko 5 silmukkaa oikein, ylivetokavennus ja 1 oikein. 1 kerros oikein.* Toista * - * kolmesti. Kavenna seuraavalla kerroksella puikon alussa/lopussa kuten edellä, sekä myös ylivetokavennukset I/III puikon viimeisellä ja II/IV puikon ensimmäisellä silmukalla. Lopuksi vielä pari kiekkaa 2 o yhteen.
Peukalo: poimi 14-15 silmukkaa ja neulo oikeaa kunnes peukku on piilossa. Kavenna 2o yhteen parin kerroksen verran.

Varsi on aika tynkä, jotenka sen toisen nurjan makkaran alarenasta vois riipiä silmukat puikoille ja tehdä vaiks seiskaveikalla 2o2n-jatkovarren.

Ohjetta saa käyttää ihan niin paljon kuin sielu sietää ja mihin tarkotukseen tykkää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot! Kiitti luvasta käyttää ohjetta... Mulla tuo lapaskynnys on korkea, mutta Loftikynnys on matala! Ekat lapaset sitten kaksituostavuotiskoulukäsitöiden tein vasta äskettäin.