torstaina, toukokuuta 18, 2006

Uutta ja uusvanhaa


Tuli eilen kävästyä kirppiksellä ja tänään ostoksilla, kiitos miehen saldovapaan. Tai voiko nyt kauheesti kiitellä, kun rahaa meni kymppi jos toinenkin. No, asiaan. Eilen tosiaan käytiin siskon kanssa kirppiksellä katsastamassa, josko löytyisi vanhoja neule- ja virkkauskirjoja. Varsinkin antiikkiset virkkuukirjaset ovat oivia helmiä, vaikka en niin hirmuisesti virkkuusta perustakkaan. Eipä löytynyt kirjallisuutta, mutta Knittingpal tarttui matkaan mukaan. Tarvikelaatikon päällä teksti "The fastest hand knitting system in the world"! Häkkyrällä voi tehdä jos jonkinmoista neulepintaa, mutta lopputulos on varsin verkkomainen ainakin Nallesta tehdyssä koetilkussa. Hiukan pitää hakea vielä työskentelytapaa ja testata eri vahvuisilla langoilla, jotta saisi tasaista jälkeä aikaiseksi. Älkää hyvät ihmiset vaan kysykö, että mitä aattelin moisella väkkyrällä tehdä!

Tänään käväisin kyselemässä 30 cm pyöröjä paikallisista käsityöliikkeistä ja valitettavasti sen suhteen sain lähteä tyhjin käsin. Mutta kun kotiäiti lankakauppaan pääsi, niin kassiin hyppäsi muutama kerä lankaa. Esittelenpä niitä hieman: musta-harmaa-valkoisesta Loftista ajattelin kaulaliinaa itselleni, sininen Baby-Ull on passelia vintin uumenissa olevan sinikirjavan Baby-Ullin kaveriksi, punaisesta Alfasta syntyy pipo ja Marks&Kattensin ja Hjertegarnin sukkalangoista luonnollisesti sukat. Tai nämä nyt on suunnitelmat tänään, huomenna ne voi olla jo toiset.

Onneksi lanka ei vanhene, kun on vielä ne jemmassa olevat kahdeksan kiloakin neulomatta.

Ps. rutku kamera + harmaa päivä = huono kuva. Sori!

2 kommenttia:

Nimuel kirjoitti...

Onpa jänskän näköinen vempain! Kenelle teet Alfasta pipon? Aikuisen pipoon ei yksi kerä varmaankaan riitä..

Anna kirjoitti...

Vempain on aika vekkuli, kieltämättä! Niin monta kuin on koukkua, niin tulee kerrostakin. Ajattelin Tahitit tuhota tuolla vempaimella huiviksi, tai jotain, kun inhoan sen neulomista puikoilla. Eilisillan kun hiplasin tuota Alfaa, niin totesin myös että eipä siitä taida ainakaan itelle pipoa tulla. Tai meniskö lankakauppaan uudestaan hakemaan sille jotain kaveria :D