sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Uutuuksia vuodelta 1983

Klikkaa halutessasi kuvaa suuremmaksi.

Selailin äidin vanhoja Suuri Käsityökerho -lehtiä läpi pitsineulemallien toivossa ja vastaan tuli tilaajapalvelun mainos neulojan apuvälineistä. Esitteillä olevat palmikkopuikot ja muoviset nuppineulat ovat minulle jo ennestään tuttuja, mutta tuo kirjoneuleen langanohjain olikin uusi tuttavuus. Onko kellään tietoa, että saako ko. apuvälinettä myöskin tänäpäivänä? Jos tuommoisia langanohjureita on olemassa, niin rupean ihan ilokseni neulomaan Ilun tyyliin kirjoneuleita. Toiveajattelua. Huomatkaa muuten tuon tarvikepaketin hinta! Mitä neulojan apureita saat 3,10 eurolla?

8 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

olen mie rapakon tällä puolen nähnyt noita, tosin ei siinä paketissa puhuttu kirjoneuleista mitään. Oli vissiin joku langankiristin "norjalaisille" neulojille :) Kai se kävis kirjoneuleisiinkin..

Anonyymi kirjoitti...

Saahan noita, mulla lojuu juuri tuossa vieressä sellainen. Ostin sen muistaakseni Neuletikistä Espoosta eikä hinta ollut kovinkaan paha.

Anonyymi kirjoitti...

Sellasia ainakin on, joihin saa kierrettyä niitä lankoja, jokaiselle langalle eri kala (ne ovat kalan muotoisia), niin ei mene kerät solmuun..

Ziina kirjoitti...

just viimeksi Lankakauppa Heinissä Lahdessa joku ihmetteli tuota vempelettä, eli saa niitä.

Anna kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus! Täytynee pitää silmät auki seuraavalla lankakauppakeikalla. Vaikken olekaan "norjalainen neuloja", niin moiselle lankojen aisoissa pitäjälle oisi varmasti joskus käyttöä.

TuuliS kirjoitti...

En tiennyt että on olemassakaan, mutta nyt voi kysyä. Täällä Tukholmassa on hyvät messut nyt syksyllä, jossa myydään mitä vain.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, onhan noita kahtakin mallia. Siis sellainen missä on rautalanka kierteitä ohjaamassa lankaa ja sitten sellainen sormitutti-mallinen jossa on piikkejä ohjaimina.

Anna kirjoitti...

Siellähän niitä apureita oli vaikka kuinka, Kädentaito-messuilla nimittäin. Kattelin just sellasta kristiinas:n kuvailemaa rautalanka versiota ja se ois lähteny mukaan kolmella eurolla. Vaan sinnepä jäi...