tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Mummin malliin

Mummi teki aikanaan vuosittain monen monituiset huovuttamattomat hahtuvalapaset Pirtin kehräämön kaksinkertaisesta valkeasta hahtuvasta. Tein nyt itselleni samanlaiset, mutta lankana käytin Zitronin Loftia. Menekki oli passelisti kerän verran, eli 50g. Puikkoina 4,5 mm bambut.


Kirjoitin ylös 'suurinpiirtein' ohjeen.
Luo 32 silmukkaa.
Neulo 3 krs nurjaa, 3 krs oikeaa, 3 krs nurjaa, 6 krs oikein, 3 krs nurjaa, 3 krs oikein.
Oikea lapanen: (I puikko) 2 s oikein, lisäys, 5 silmukka oikein, lisäys, 1 silmukka oikein. Neulo muiden puikkojen silmukat oikein.
Vasen lapanen: neulo I, II ja III puikko normalisti oikein ja neljännellä puikolla lisäykset seuraavasti 1 silmukka oikein, lisäys, 5 silmukkaa oikein, lisäys, 2 silmukkaa oikein.
Neulo lisäyskerroksen jälkeen 6 krs oikein. Poimi peukalokiilan 7 silmukkaa hakaneulalle/langalle ja luo tilalle 5 silmukkaa.
Neulo nyt sileää oikeaa kunnes pikkurilli peittyy ja aloita kärkikavennukset.
* I ja III puikko 1 oikein, 2 oikein yhteen ja loput silmukat oikein. II ja IV puikko 5 silmukkaa oikein, ylivetokavennus ja 1 oikein. 1 kerros oikein.* Toista * - * kolmesti. Kavenna seuraavalla kerroksella puikon alussa/lopussa kuten edellä, sekä myös ylivetokavennukset I/III puikon viimeisellä ja II/IV puikon ensimmäisellä silmukalla. Lopuksi vielä pari kiekkaa 2 o yhteen.
Peukalo: poimi 14-15 silmukkaa ja neulo oikeaa kunnes peukku on piilossa. Kavenna 2o yhteen parin kerroksen verran.

Varsi on aika tynkä, jotenka sen toisen nurjan makkaran alarenasta vois riipiä silmukat puikoille ja tehdä vaiks seiskaveikalla 2o2n-jatkovarren.

Ohjetta saa käyttää ihan niin paljon kuin sielu sietää ja mihin tarkotukseen tykkää.

Sama malli, sama mies

Miehen edellinen pipo lörähti käytössä ja pesussa. Tein hälle uuden 128 silmukalla Sandnesin Lanett:sta (100 % merinovilla) ja pari senttiä korkeampana. Katsotaan toimiiko tällä yhtälöllä pidempään käyttökelpoisena.

torstaina, tammikuuta 17, 2008

Tunnustus


Puuhakeiju ja Tuomi antoivat tunnustuksen. Kiitos heille!

Villasukat

100 grammaa koposta on kummitellut vintillä yli vuoden. Käly kutasi ne oitis Brigideiksi, mutta mulla tuotanto on ottanut vähän pidemmästi aikaa. Halusin tehdä sukat jollakin perinteisellä mallilla ja Langanpätkät tarjosi malliongelmaan avun.


Pitsisukat
Koposen lammastilan 100 % kampavilla
3,25 mm
100 g
kantalaput: Gjestal Maija

maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Uudella innolla

Sitä on nyt noustu alhon suosta ja neulominenkin maistuu mukavalta. Pikkuneiti määräsi äidin ruokalistat uuteen uskoon ja gluteeniton-maidoton reseptien lukemisen olen vaihtanut silmukkaohjeisiin.

Uuden vuoden tietämillä tein esikoiselle läpivetokaulaliinan Garnstudion ohjetta mukaellen. Lankana Novita Wool lähes 50 g ja puikot 3,75 mm. Pituutta kahden kerroksen helmineulehuiville tuli reilut 70 cm.

Sopivasti juuri huivin valmistuttua syntyi myös kaverille rinsessa ja hänelle neuloin Wool-vyötteen ohjeella kypärämyssyn ja Ravelryn kautta bongatulla ohjeella (pdf) tossut. Puikot 3 mm.