keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Satasen laina

Sori, kun mä nyt sössin täällä, mut tuurilla päätin kokeilla tulikettua josko sillä saisi postaukset sujumaan paremmin. Ja avot, toiminta on aivan eri luokkaa kuin operalla. Tää on sit niinku sadas sepustus ja taaperosynttäritkin tuli vaivihkaa vietettyä muutama viikko sitten. Nyt on käynnissä uhmakas toinen ikävuosi, niin blogissa kuin omassa lapsen kasvatuksessa. Hermoja koetellaan kyllä kummassakin elämässä, siitä muistutuksena ibaristani poisrevitty enter-nappula, kun äiti ei antanut katsoa Postipatea.

Koska elokuvaneulonta jatkuu edelleen, tein kevyet lapset parin elokuvan aikana. Sirosta naisen lapsesta tulikin siro mieskoko. Olisihan se jo liian helposti käynytkin, tuo kaverin nimpparilahjan neulonta, jos oisi ykkösellä tullut sopivat. Ei muutakun uutta lapsta ja elokuvaa kehiin.


48 s
3,25 mm
Marks & Kattens - Avanti cotton
100 % puuvilla


Sisko sai juuri ennen kesätöiden alkua vuoden mittaisen urakkansa valmiiksi. Vuorelman kaunis neulalla tehty Talvikukka-ryijy on valmis. Silmä ei kuulemma enää kestä katsella projektin jämälankoja, joten minä sain ne. Pääosin Ryijylankaa, joukossa myös Satakieltä.



Äidin uutteralla avustuksella myös toinen ryijykoitos on päätöksessä. Neljä vuotta sitten Ryijy-
palvelu-RP:stä tilattu kolmen kukkaryijyn kokonaisuus on valmis ja tässä siitä jääneet langat.
Pieneen kirjoneuleeseen olisi nyt siis materiaalia mukavasti.


Tämä Novitan Minista Suuren Käsityölehden 5/2007 ohjeella neulottu raajarikkosamppi lähtee seilaamaan voikukkamerille pienellä kattilallaan. Tiedän, että omia töitään ei saisi haukkua, mutta tästä tuli varsinainen mörvelöpeikko. Silkkaa langanhaaskausta!

sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

Elokuvaviihdettä



Sain tehtyä sukat. Kaksi samanlaista sukkaa. Ihmeiden aika ei siis ole ohi! Oli tarkoitus antaa yhdelle mammaraiselle lahjaksi käsin maalatuista posliineista, mutta päättelyreuna meni sen verran puihin että ei näitä kehtaa kelleen antaa.

Yksinkertainen sukkamalli ja elokuvat menevät ihan kivasti yksiin. 
Neulontakavereina  Cold Mountain, Anna and the King ja King Arthur.



Kahdeksikkoaloitus ja italialainen päättely
66 s
2,5 mm
mallikerta 3 o, 1 n, 1 o, 1 n
koko n. 39-40
Marks & Kattens - Clown
45 % puuvilla, 40 % villa, 15 % polyamidi
menekki aikalailla 100 g

ps. sukat valmistuivat jo pari viikkoa sitten, mutta postaussihteeri on ollut näemmä lomilla